Stiri

Ceramiza intre traditional si modern

Duminica, 29 Noiembrie 2009

Asociaţia de Copii şi Tineret “Alice Voinescu”  derulează în perioada 25 octombrie - 7 decembrie 2009 proiectul intitulat “Ceramica între tradiţional şi modern”. Scopul proiectului a fost:”Creşterea implicării tinerilor din mediul rural şi urban în activităţi creative pentru promovarea tradiţiilor locale”.

Activităţile proiectului s-au derulat în parteneriat cu Asociaţia de Tineret “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, asociaţiei ai cărei voluntari au o bogată experienţă în derularea de activităţi de promovare a tradiţiilor locale, cu precădere a tradiţiei olăritului.

În cadrul atelierelor practice organizate, tinerii şi-au îmbunătăţit abilităţile de lucru în echipă şi comunicare, dar au şi deprins tainele prelucrării lutului atât în varianta tradiţională (ulcioare, oale, farfurii), cât şi în varianta modernă (bijuterii, obiecte decorative, podoabe pentru bradul de Crăciun).

Vineri, 27 noiembrie 2009, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin au fost expuse, în cadrul târgului de ceramică organizat la finalul proiectului, produsele realizate de tineri. Pe lângă frumoasele obiecte expuse, vizitatorii s-au bucurat de un frumos spectacol oferit de elevii Şcolii cu clasele I-VIII “Alice Voinescu”.

Proiectul a fost finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul Concursului Naţional de proiecte de tineret 2009.